söndag 4 oktober 2009

äter kungen kanelbullar?

perspektiv
att se hela bilden som den är nu, idag och imorgon. Komma ihåg vad som hände igår, men inte låta det ändra formen för något nytt. Man fastnar lätt i sina egna spår. Går runt i dem tills de känns både bekväma och uttömda. Slitna men trygga. Ibland händer något som får vägen att byta riktning för att man vill eller för att man inte har något val. För att eller för att inte. Om man tror att man ser hela bilden och sen upptäcker att det bara var en tavla. en fantasi över något som i verkligheten tog en annan riktning. eller för den delen, tog exakt den riktning som man valt och sen visar sig kännas som en cover från en film som man trodde man gillade men i själva verket inte sett. Kanske man då undrar om man bör välja väg eller inte reflektera.
Eller också har man egentligen ingen förkunskap. vet inte om man skulle blanda oljan med serpentin eller t-sprit och vilka färger som man blandar för att få en harmonisk tavla om det nu var en sådan man ville ha. Man kan också vakna till en Monet men lagom till frukostkaffet fundera över om man en fondvägg av Rocky-strippar kanske ändå skulle knyta ihop rummet.

för en stund strunta i perspektiv och målbaserat lärande. lugn, trygg, harmonisk, idioti. förändring, förslappning. förvirring, förvrängning. mörk, kall, regnig, storm jag har fönster att stänga och en jävligt skön filt. njuta av det som kommer.

man förväntas uppskatta rutiner. följa mönster tills de bli bekvämt uttömda, eller bara stör den spontana förslappningen. så om rutiner inte uppskattas kanske block kan lösa biffen?
offra ett för att fylla ett annat. helgen borde bestå av två lördagar istället. kanske ska skriva till kungen?

jag såg en film. ibland får dom en att tänka på saker. speciellt på söndagar.

glad kanelbullens dag!